Unu din zece copii este nefericit

Unu din zece copii este nefericit



Desi se spune ca este cea mai fericita perioada a vietii, un sondaj realizat in Marea Britanie a aratat ca 1 din 10 copii se considera nefericit.

Principalul motiv al nefericirii copiilor il constituie certurile parintilor sau faptul ca nu mai locuiesc cu ambii parinti naturali, relateaza Daily Mail. Urmatorul il constituie aria in care locuiesc, 14% plangandu-se de acest aspect.

Temele pentru acasa nemultumesc 12% dintre copiii chestionati, subiecti cu varste pornind de la 10 ani. Vestea proasta e ca pana la 15 ani ei ajung sa fie din ce in ce mai nefericiti, dupa cum a artat sondajul.

In toata acesta perioada ramane insa la acceeasi cota satisfactia obtinuta din relatiile cu prietenii. mai mult

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 11:21

Franta este prima tara din lume care decide sa adopte o lege ce incrimineaza "violenta psihologica" manifestata intre doi soti in timpul certurilor din familie.

Potrivit acesteia, atat sotul cat si sotia vor risca dosar penal daca isi insulta partenerul de cuplu iar acesta face plangere in instanta, scrie Daily Mail.

Premierul francez Francois Fillon a declarat marti ca noua lege va avea in vedere mai multe tipuri de abuz psihic, printre care si remarcile jignitoare legate de aspectul fizic al partenerului dar si acuzatiile neintemeiate de infidelitate sau amenintarile cu violenta fizica.

In prima faza, cei gasiti vinovati vor primi un avertisment din partea politistilor dar ofensele repetate vor conduce la amenzi usturatoare, ordine de restrictie si chiar zile de inchisoare.

In ciuda criticilor care considera ca legea este populista, fiind imposibil de formulat si implementat, premierul francez considera ca acest tip de abuz trebuie pedepsit de societate pentru ca el "nu lasa cicatrici vizibile, ci doar interioare".

Psihologul Anne Giraud spune ca aceasta reglementare legala este binevenita mai ales in cazul cuplurilor in care unul dintre parteneri se comporta permanent intr-un mod brutal si insolent cu celalalt.

Un purtator de cuvant al premierului francez a declarat ca legea se afla in pregatire la Guvern, urmand sa fie implementata in circa sase luni. mai mult



De ce femeile sunt diferite de barbati la cumparaturi




In plin sezon al cumparaturilor, pentru a preveni certurile conjugale in magazine, cercetatorii vin cu o explicatie stiintifica pentru stilul diferit al reprezentantilor celor doua sexe de a face cumparaturi.

In timp ce barbatii stabilesc ce vor, dupa care intra in magazin si cumpara, femeilor le trebuie ore intregi pentru a gasi marfa cautata, care sa aiba exact culoarea, textura si mirosul potrivit.

Iar explicatia acestui comportament este simpla, spune profesorul Daniel Kruger, de la Universitatea Michigan: in vremea cavernelor, barbatii stabileau ce tip de animal voiau sa vaneze, il prindeau si veneau repede acasa.

In acelasi timp, femeile, cautatoare de fructe, erau obligate sa le cerceteze pe toate fetele pentru a fi sigure ca nu este otravitor. Il miroseau, il atingeau, il cercetau multa vreme inainte de a-l duce in pestera.

Tot ele planificau din timp mesele, neculegand fructele decat atunci cand erau coapte, lasandu-le pe cele care nu erau in parg pentru mesele viitoare. Exact cum acum "miros" perioada de reduceri si stiu ce marfa va avea un pret mai mic in urmatorul sezon, conform The Telegraph.

O intelegere a evolutiei ar trebui sa preintampine certurile conjugale la cumparaturi, este de parere Kruger, al carui studiu urmeaza sa fie publicat in Journal of Social, Evolutionary and Cultural Psychology. mai mult


Familiile se cearta, in medie, 4 zile pe an

Familiile se cearta, in medie, 4 zile pe an


Parintii si copiii au parte, in medie, de trei certuri pe zi, mamele dand tonul celor mai multe neintelegeri.

Cel mai adesea, copiilor li s eimputa faptul ca trateaza casa ca pe un hotel, relateaza The Telegraph, care citeaza un sondaj realizat pe 3.000 de familii din Marea Britanie.

Fiecare dintre cele trei certuri zilnice dureaza cate 5 minute, in medie, ceea ce face ca familiile sa isi piarda patru zile pe an discutand in contradictoriu.

In timp ce fetele sunt cel mai predispuse la a tranti usi in timpul altercatiei, tatii prefera sa iasa la o plimbare lunga cu masina.

O sursa inepuizabila de certuri in familiile britanice este televizorul, mamele dorind sa priveasca telenovele, tatii programe sport si documentare, iar copiii filme si reality-show-uri.
mai mult



INFORMATII:

http://www.ziare.com/articole/certuri


0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger