Ingrijirea copiilor mici


Uleiuri esentiale pentru ingrijirea copiilor mici!!!

Daca vrei sa pastrezi pielea fina a copiilor, utilizaza uleiurile esentiale. In functie de varsta copilului, uleiurile pot fi folosite in diverse moduri (baie, ceaiuri, masaj sau in aromaterapie) . Pe de alta parte acestea pot constitui si o forma de tratament. Pielea bebelusilor este foarte sensibila, specialistii afirma ca uleiurile au o texturi fine si delicate. Cum utilizati uleiul in ingrijirea copiilor mici?
Uleiul, inainte de a se utiliza, trebuie sa fie combinat. Acest lucru este indicat a se realiza intotdeauana. Folositi o doza normala, nu prea mult, deoarece pielea copiilor este foarte sensiblila. Evitati contactul cu ochii si cu alte zone sensibile. E
ste bine, ca uleiul sa fie aplicat dupa doua saptamani, dupa ce a fost diluat. Cum alegi un ulei bun pentru bebelus?
Alegerea unui ulei bun pentru copilul dumneavoastra reprezinta un lucru foarte important. In unele cazuri trebuie sa luati in considerare si nevoile copiilor. Un ulei esential excelent il poti alege daca: - este 100% natural - este esential, nu aroma de ulei. Multe uleiuri prezinta un miros puternic, de aceea trebuie sa va asigurati ca nu cumparati un parfum de ulei. - este scump. Uleiul natural si de calitate este putin mai scump compartiv cu alte uleiuri. - provine din plante cultivate ecologic. Este foarte important ca uleiul sa nu contina reziduuri chimice. Care sunt uleiurile recomandate pentru copii mici?
Majoritatea uleiurilor sunt folosite din vechi timpuri, nu numai pentru copii, ci si pentru adulti. Ca de exemplu uleiul de lavantica, musetel, jojoba, migdale si rozmarin. Uleiul de lavantica are rolul de a linisti si de a calma copilul. In general, este un ulei destinat micutilor cu tulburari de somn. Uleiul de lavantica poate fi utilizat in doua moduri: 1. Ca inhalatie. Se pun doua picaturi direct pe perna bebelusului, inainte de culcare. 2. Ca un hidratant in baia copilului. Uleiul de lavantica este foarte puternic, din aceasta cauza trebuie diluat inainte. Uleiul de musetel este indicat pentru copii care sufera de durerei de dentitie. Pentru a ameliora aceasta problema puneti doua picaturi de ulei de musetel pe un servetel sau pe un porsop si adaugati un cub de gheata. Puneti servetelul in interiorul gingiilor. Uleiul de musetel poate fi utilizat in masaj sau in maia copilului. Efectul emis de ulei este unul calmant si linistitor. Uleiul de jojoba ingrijeste delicat pielea copilului. Este recomandat in tratarea eruptiilor cutanate produse de scutec. Se maseaza zona afectata cu cateva picaturi de ulei. Uleiul de migdale este un ingredient benefic pentru ingrijirea pielii. S-a observat ca, masajul cu ulei de migdale previne aparitia unor boli de piele sau alte forme de iritare. Uleiul de rozmarin are numeroase beneficii, la fel ca uleiul de migdale. In plus, acest tip de ulei are rolul de a imbunatii sistemul digestiv si criculator. Uleiul de rozmarin este si un bun tratament pentru tulburarile de somn. Uleiurile au fost impartite in fuctie de varsta copilului, astfel: - nou-nascuti si pana la doua luni puteti utiliza uleiul de lavantica, marar, musetel sau ulei de coada soricelului - de la 2 la 6 luni este recomandat pe langa uleiurile enumate adineauri si uleiul de coriandru si cel de mandarine - intre 6 si 12 luni se pot folosi uleiul de arbore de ceai, anason sau de grapefruit.




Informatii luate :

http://www.romedic.ro/uleiuri-esentiale-pentru-ingrijirea-copiilor-mici-0P15058

0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger