Aditivi alimentari

Peşte cu

Şprotul pane Sardes ar fi un produs fără efecte asupra sănătăţii dacă nu ar avea în compoziţie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari, pentru că, potrivit studiilor, produce mutaţii la nivelul ADN-ului, care culminează cu declanşarea cancerului.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia [...]


Combinarea fericită a alimentelor
comenteaza - 02.05.09
Digestia Este bine ştiut că aproximativ 70% din energia consumată de digestie este de natură nervoasă. Nu vă simţiţi somnoros după masă? Asta se întâmplă tocmai pentru că toate energiile noastre sunt concentrate în digestia alimentelor ingerate. Digestia cheltuie la fel de multă energie ca alergarea, înotul sau mersul cu bicicleta. Stomacul ...continua
Painea integrala ecologica
comenteaza - 02.05.09
Nu putem vorbi despre painea ecologica fara a sti in primul rand ce este acela un aliment ecologic. Alimentele ecologice sunt produse diversificate, sanatoase, libere de boli si daunatori, lipsite de reziduuri nocive, cu un continut echilibrat in substante bioactive si minerale. Sunt rezultate din tehnologii ecologice, tehnologii care nu utilizeaza ...continua
10 Motive pentru a consuma produse ecologice
comenteaza - 02.05.09
1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei ...continua
Baton cu miros de vişine
comenteaza - 02.05.09
Batonul cu aromă de vişine-frişcă “Bon sweet Bon” are o compoziţie specifică produselor industrializate: zahăr, arome sintetice, aditivi alimentari. Zahărul şi grăsimea vegetală sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din această cauză, poate fi încadrat în categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutriţional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe lângă ...continua
Hrean cu 5 E-uri
comenteaza - 02.05.09
Prepararea hreanului ras este o activitate care nu durează mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au însă acest timp pot cumpăra un produs de-a gata, numai că trebuie să fie atente că pe lângă hrean mai cumpără şi o mulţime de aditivi alimentari. Hreanul ras în oţet Kiskunfélegyházi are ...continua
Nitraţii au ajuns în farfurie?
comenteaza - 02.05.09
În ţările Uniunii Europene majoritatea ziarelor şi posturile de radio şi televiziune au un subiect comun: nitraţii. La noi în republică problema nitraţilor mai mult a fost discutată în mas-media în anii trecuţi. Fiecare înţelege acest subiect după cum a fost informat de la diferite surse. Des se vorbeşte despre ...continua
Pateu vegetal din ulei cu multe calorii
comenteaza - 02.05.09
Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa şi uleiul vegetal, urmate de proteina vegetală de soia, aditivi alimentari şi condimente. Amestecul de apă, ulei şi proteină vegetală de soia trebuia îngroşat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenţa dorită de producător. Pe lângă amidonul de cartofi a fost utilizat ...continua
Suc de lămâie din E-uri
comenteaza - 02.05.09
Concentratul citric Cio nu are nimic în comun cu lămâia. Nici măcar apa nu mai este naturală, ea fiind filtrată şi dedurizată. După ce veţi deschide ambalajul produsului analizat veţi simţi aromă de lămâie, dar nu vă bucuraţi, pentru că aceasta este sintetică, obţinută prin procedee chimice. Pe lângă apa şi ...continua
Tnuva Frappe: Cafea şi 3 E-uri
comenteaza - 02.05.09
Aditivii alimentari utilizaţi pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburări de atenţie şi la afecţiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat să fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Băutura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrată ...continua
Camembert cu fosfaţi
comenteaza - 02.05.09
Cumpărătorii cremei de brânză Camembert vor avea impresia că achiziţionează un produs care nu le poate pune în pericol sănătatea. Numai că, dacă vor citi cu atenţie eticheta, vor constata că are în compoziţie aditivi alimentari din categoria celor periculoşi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că ...continua

E211


INFORMATII:
http://www.aditivialimentari.org/eco/aditivi-alimentari/

0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger