Semnificatia Florilor !!!


Semnificatia florilor !!!


Cu mult timp in urma, in epoca victoriana, florile aveau o semnificatie puternica si fiecare dintre acestea transmitea o informatie clara despre sentimentele celui care le oferea fata de cel care le primea. Era metoda de comunicare de atunci dintre oameni, folosind florile pentru a exprima cuvintele care uneori erau greu de pronuntat.

In zilele de azi nu oricine este familiarizat cu semnificatia florilor. Dar cand o persoana ofera alteia flori doar gestul in sine denota afectiune, atentie, simpatie, prietenie sau dragoste.

Semnificatia florilor depinde astazi de situatia in care se afla persoanele care le ofera sau le primesc. Trandafirii vor insemna intotdeauna romantism, mai ales cand sunt rosii. In orice caz, orice femeie, care primeste un trandafir de orice culoare de la un barbat, trebuie sa inteleaga ca acesta se foloseste de semnificatia florii pentru a-i arata de fapt afectiunea lui pentru ea.

Cand o persoana simte un sentiment foarte puternic si nu vrea sa dea gres in exprimarea acestuia poate intreba un expert in flori si semnificatia acestora, apoi alegand floarea potrivita. Chiar daca trandafirii vor insemna intotdeauna romantism si chiar daca, atunci cand un barbat va oferi unei femei o floare, niciunul nu se va gandi la semnificatia din spatele culorii florii, fiecare culoare a trandafirilor spune altceva.

Un trandafir roz exprima prietenia, in timp ce un trandafir rosu exprima dragostea pasionala. Albul inseamna puritate. Cand albul si rosul sunt puse impreuna rezulta ideea de unitate. Galbenul exprima gelozia – putini sunt constienti de asta si ar trebui sa fie atenti cand ofera o floare de aceasta culoare.

Un trandafir negru rareori inseamna ceva bun. Exista multe teorii in legatura cu semnificatia trandafirului negru si toate sunt triste. Este cunoscut faptul ca atunci cand o persoana primeste un trandafir negru inseamna ca cel care i l-a trimis ii doreste raul. Din fericire, majoritatea florilor transmit mesaje placute si frumoase.

In situatia in care o viitoare mireasa isi planuieste nunta trebuie sa aiba grija de fiecare aspect, deoarece acestea reflecta personalitatea mirilor si a cuplului. Alegerea florilor albastre pentru nunta denota unitate si incredere. Acestea dau o nota in plus de rafinament si clasa. Daca se aleg florile albastre, mireasa poate fi sigura ca evenimentul nu va parea de prost gust si ca totul va arata minunat.

Atunci cand este ziua unei persoane dragi, daca aceasta este femeie, atunci cu siguranta ii va placea sa primeasca flori. Pentru florile destinate unei zile de nastere exista numeroase variante din care putem alege. Prima dintre acestea ar fi sa alegem floarea corespunzatoare lunii in care s-a nascut persoana respectiva. Fiecare luna din an are o floare corespondenta. De asemenea, daca stim culoarea favorita a respectivei persoane, florile de acea culoare vor arata grija cu care le-am ales.

Florile hawaii-ene sunt cele mai incredibile flori care exista pe pamant. Ele sunt folosite in realizarea cununilor de flori in Hawaii, devenind un foarte bine cunoscut simbol al prieteniei.

Floarea de lotus este un simbol unic si uimitor al naturii. Aceasta floare creste in ape tulburi si apoi se ridica la suprafata. Odata ajunsa aici infloreste cu o gratie si o frumusete spectaculoasa. La caderea noptii se scufunda din nou pentru a demonstra si mai bine miracolul naturii. Cand rasare soarele floarea reapare pastrandu-si culoarea intacta. Ea reprezinta sanatatea, onoarea si norocul. Exista mai multe feluri de flori de lotus, fiecare cu semnificatia ei speciala.

In lumea aceasta vasta exista multe feluri de flori cu care suntem sau nu familiarizati. Le vedem in gradinile noastre, in expozitii sau in reviste. Dar rareori stim destule informatii despre aceste flori. Suntem tentati sa asezam tot felul de flori in aceeasi vaza, nedandu-ne seama ca de fapt noi nu asezam doar flori, ci si culori, parfumuri, simboluri.

Pentru a obtine cat mai mult din ceea ce florile au de oferit am putea sa mergem prin florarii sa ne interesam de felul cum cresc, cum evolueaza, sa citim carti pentru a sti ce semnifica, pentru a nu le cumpara sau mai ales oferi fara a le cunoaste adevarata semnificatie si valoare.

Ar trebui sa iubim florile, asa cum si ele ne iubesc pe noi… fara sa ceara nimic in schimb.


0 Response to "Semnificatia Florilor !!!"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger