Koala


Koala (sau ursuleţul Koala), Phascolarctos cinereus, este un mamifer marsupial arboricol ierbivor nativ pentru Australia şi singurul membru în viaţă al familiei Phascolarctidae.

Numele ştiinţific al ursuleţului provine din cuvintele din limba greacă phaskolos, care înseamnă "pungă, marsupiu" şi arktos, care înseamnă "urs". Atributul cinereus aparţine limbii latine şi înseamnă "cenuşiu". Deşi deseori i se spune "urs Koala", acest lucru nu este corect, deoarece Koala nu face parte din familia urşilor. Cuvântul "koala" îşi are originea în limbile aborigene australiene şi înseamnă "fără băutură". Acesta este un nume adecvat datorită dietei sale, formată în principal din frunze de eucalipt, care conţin suficientă apă, astfel încât Koala nu este nevoit să coboare pentru a se hidrata.

Koala poate fi găsit de-a lungul coastei de est australiene, de lângă Adelaide până în sud, în peninsula York, şi până în interiorul insulei, atât timp cât există ploi care să susţină pădurile necesare. Koala din Australia de Sud au fost omorâţi excesiv la începutul secolului XX, dar statul a fost repopulat ulterior cu animale din statul Victoria. Koala nu se găsesc nici în Tasmania, nici în Australia de Vest. În Port Macquarie există Koala-Hospital, unde sunt tratați ursuleții koala care au fost răniți în accidente de circulație sau prin incendii.


Un ursuleţ koala a devenit vedetă în Australia


Un ursuleţ koala a înduioşat întreaga Australie, după ce a scăpat ca prin minune dintr-un grav accident.


Micul animal şi-a revenit spectaculos, deşi a fost lovit de o maşină, care circula cu 100 de kilometri pe oră şi care l-a târât apoi 12 kilometri. Nu e de mirare că ursuleţul a fost botezat Norocosul.

El a ajuns mai mult mort decât viu la spitalul veterinar din Queensland. Veterinarii care l-au tratat pe Norocos spun că este un miracol că nu şi-a rupt nimic, în urma unui astfel de accident.

Norocosul va mai rămâne internat la clinica veterinară încă 45 de zile. Ursuleţul a devenit deja o mică vedetă, iar povestea lui a făcut înconjurul lumii.


INFORMATII:

http://www.realitatea.net/un-ursulet-koala-a-devenit-vedeta-in-australia_315691.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/Koala

0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger