Cum putem proteja mediul in care traim ?!


Cred ca viitorul inseamna consumul cat mai mic de combustibili fosili pentru a nu se mai produce poluarea in cantitatile de astazi. Statul ofera fiecarei familii posibilitatea de a face un proiect pentru finantzarea cumpararii unei "fabrici de curent". Da. Vorbesc despre panourile solare sau cele fotoelectrice. Nu este un lucru rau. Eu unu as propune altceva: de exemplu sa luam bucurestiul care noaptea este luminat in mare parte, deci consuma energie care s-a produs poluand in mediul. Cred ca ar fi o idee excelenta ca fiecare bloc sa le fie restaurate acoperisurile(care nu costa mult deoarece trebuie turnat bitum la majoritatea lor,nu alte lucrari), si in loc sa ofere cetatenilor acei 90% din costul unui sistem de panouri fotovoltaice, statul sa ofere 100% si sa acopere, in timp, toate blocurile cu acele panouri. Curentul produs de acele panouri sa fie folosit in iluminarea stadala pe timp de noapte, iar surplusul de energie sa fie furnizat catre centrale termice, de exemplu, pt a nu se pierde si pentru a fi transformat in alta energie care ar ajuta traiul populatiei. Investitia initiala ar fi foarte mare, dar sa nu credem ca statul chiar nu are bani!

Curentul produs de acele panouri ar putea fi folosit in orice mod posibil;putem sa inlocuim gazul folosit in fiecare zi cu un aparat pe curent.

Sunt curios ce o sa se faca cu acea taxa pe pungile de plastic?...unde o sa ajunga banii aceia?...nu cred ca unde trebuie. Trebuie sa salvam planeta. Trebuie sa protejam mediul inconjurator pentru ca si copii nostri sa se poata bucura de cele existente acuma, nu sa le vada doar in poze sau la televizor.

Stiintza a evoluat si a gasit metode de protejare alea planetei dar trebuie actionat rapid, trebuie sa luptam pentru a o salva. Pentru mine ideile oamenilor conteaza foarte mult, poate m-au ajutat,poate nu, iar cand nu a fost greseala mea pt ca am ales acea cale. Trebuie sa ne unim si sa rezolvam aceasta problema a lumii in care traim. Este greu dar consider ca merita sa incercam sa fim mai buni, sa nu rupem o floare cand o vedem in padure, sa nu taiem copacii, sa gasim o modalitate de a ne satisface nevoile fara a devasta natura.

0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger