Tu sti sa alegi un cadou?

E foarte adevarat ca tipul de personalitate al copilului sau al partenerului tau iti indica cel mai bine cum sa alegi cadoul perfect, asa ca, daca nu stii inca ce sa le cumperi, treci la analize psihologice!

Alegerea cadourilor de Sarbatori reprezinta de multe ori o problema, pentru ca atat barbatii, cat si copiii au gusturi foarte schimbatoare. Cunoasterea mai buna a tipologiei temperamentale si caracteriale ne poate ajuta sa nu dam gres atunci cand dorim sa alegem ceva pe gustul celor dragi.

Ce alegem pentru el
Dependent de actiune? In psihologie, i se spune "activul non-emotiv": este dependent de actiune, de a face ceva, dar se implica afectiv foarte mult in aceste activitati. Este mai putin optimist, uneori p
are nepasator, este greu de impresionat sau de influentat, iar uneori pare foarte grav, serios si este, aparent, un dur.

Barbatii din aceasta categorie pun mai mult pret pe obiectele utile, clasice, de folosinta indelungata, fiind doar rareori impresionati de aspectul estetic deosebit, aparte.


Alege drept cadou un obiect util pentru el, la care viseaza de multa vreme, dar pe care nu ar da bani cu asa multa usurinta. In unele cazuri, insa, barbatii cu o varsta peste 35 de ani nu isi doresc foarte mult ceva aparte. In acest caz este cel mai bine sa mergi cu el in magazinele lui preferate (de hobby, de electronice si electrocasnice etc.) pentru a urmari de ce pare sa fie atras.


In cazul in care nu reusesti sa afli ce i-ar placea in mod deosebit, scrie pe o coala de hartie patru seturi a cate patru obiecte. In fiecare set sa se regaseasca trei obiecte care crezi ca i-ar placea si unul care nu i-ar placea.


Pune-l sa aleaga in joaca cate doua din fiecare set, spunandu-i ca e vorba de un test de personalitate. Noteaza-ti ce a incercuit si gandeste-te apoi ce vei alege pentru el. Ofera-i cadoul daca se poate chiar in noaptea de Craciun, pentru a amplifica aspectul mistic, misterios, al darului.

Un tip calm, bland
I se spune "non-activ emotiv", iar caracteristice pentru aceasta tipologie sunt rabdarea, vointa, perseverenta, spiritul de observatie, simtul umorului, (deseori preferandu-l pe cel sec sau chiar negru). Este acel barbat ceva mai comod, dar meditativ, inteligent si care reuseste sa se faca placut atunci cand doreste, putin agresiv si destul de tolerant.

Barbatii din aceasta categorie sunt in general impresionati de oricare cadou, ca gest. Prefera insa lucrurile deosebite, originale, delicate, cu un ton discret de finete a combinatiilor de culori si forme. Este mai putin important daca obiectul primit cadou are o valoare mare sau mica si daca ii este util sau nu. Cel mai important este sa-i placa si sa simta ca-i este oferit cu placere, cu dragoste si nu ca o obligatie sau din spirit de traditie. Este foarte recomandat ca ambalajul sa fie foarte ordonat si delicat impachetat, iar momentul oferirii cadoului sa fie ales atunci cand este foarte odihnit si bine dispus.


Evita sa-i cumperi imbracaminte, cosmetice sau obiecte de uz cotidian consumabile. O sampanie buna trebuie sa insoteasca oricare cadou pentru el si n-ar fi rau sa deschizi sticla inainte de a-i oferi cadoul pentru ca el sa traiasca si mai intens momentul.

Pasiunile fiecaruia sunt indicatiile-cheie pentru o buna alegere a cadoului.

Energic, dar agitat
Daca sotul tau este permanent dependent de o activitate, pasionat, schimbator, trecand usor de la o stare la alta, inseamna ca la el domina caracteristicile tipului activ-emotiv. Barbatii din aceasta categorie prefera sa primeasca un cadou care este util, dar care il impresioneaza si prin aspectul estetic si originalitate. Este bine sa tii cont de pasiunile lui sau, mai bine zis, de pasiunea din ultimele luni. Ii poti alege orice legat de o activitate care ai remarcat ca-l provoaca foarte mult, incercand sa-l testezi din timp pentru a afla cam ce i-ar placea, dar fara sa stie de intentia ta. Evita sa-i cumperi "anexe": ochelari, deodorante sau bauturi care ii plac, ca dar unic.

Un individ lucid, prea putin afectuos
Acesta prezinta in general aceleasi caracteristici descrise anterior la non-activul emotiv. Diferentele majore sunt ca aceasta categorie de barbati cuprinde indivizi mult mai rationali, logici, ce nu se prea implica afectiv in aspectele vietii, fiind deseori foarte nepasatori si extrem de comozi. Cei din aceasta categorie prefera cadourile care sunt cu adevarat valoroase, care au o marca de traditie si uneori cele in ton cu moda. Aceasta inclinatie catre valorile atestate si moda nu apare foarte evident in atitudinea lor decat in rare cazuri, insa majoritatea au nativ aceste inclinatii. Asadar, oricare cadou ce are o valoare aparte fie prin marca, fie prin vechime sau noutate este binevenit. Bineinteles ca trebuie tinut cont si de categoria din care face parte obiectul oferit drept cadou. Pentru a afla foarte concret ce-si doreste, incearca sa conduci discutia catre un anumit domeniu de interes al sau, apoi intreaba-l ce parere are despre diferite categorii de obiecte care i-ar placea.



Informatii folosite :

http://www.avantaje.ro/Relatii/Avantaje-te-inspira/Stii-sa-alegi-cadouri-pentru-sotul-si-copiii-tai.html?a=6001/569287


0 Response to " "

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger