Austalia



ClimaCea mai mare parte a Australiei este foarte secetoasa . Vara , care tine din decembrie pana-n februarie , exista valuri de caldura frecvente, temperaturile ating in general 38 grade Celsius . Unele parti sunt umede , in general regiunile de coasta estice si Insula Tasmania .



Efectele neplacute sunt intr-o oarecare atenuate de brize vestice racoroase care sufla in tot timpul anului . In zone restranse din Australia de Sud si Australia de Vest , iernile secetoase din iunie pana in august alterneaza cu veri umede din noiembrie pana in martie . Coasta nord-vestica tropicala are ierni secetoase si veri umede : aici ploile sunt tropicale si exista conditii musonice.



Insula Tasmania si Varful Koscinsko au tinuturi inzapezite in timpul iernii ; totusi , in alte parti , zapada este extrem de rara . Orasul nordic Darwin are o temperatura medie de 30 grade Celsius vara si 27 iarna , cantitatea medie de precipitati fiind de 150 cm , cea mai mare parte cazand vara . La Sydney , pe coasta de nord-est , cantitatea de precipitati este de aproape 120 cm , cazand in tot timpul anului .




Partea cea mai racoroasa a tarii este Hobart din Tasmania , cu o temperatura medie de 17 grade Celsius vara si 12 iarna . In Perth , din Australia de Vest , cad aproximativ 90 cm de precipitatii pe an si temperaturile medii sunt de 23 grade Celsius ( ianuarie ) si 13 ( iulie ).



INFORMATII:





0 Response to "Austalia"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger