Violenta in Scoala


Intr-un studi asupra comportamentului copiilor de 13 ani din 27 de tari, se arata ca majoritatea acestora a fost inplicata in intimiarea celorlalti colegi, cel putin o data pana la aceasta varsta. Un studiu al Institutului National de Criminologie a relevat fapt ca majoritatea minorilor inculpati erau elevi la data comiterii de infractiuni (60,34%), cei mai multi erau de etnie romana (84,3%), numai 10,69% fiind romi. Din analiza anchetatorilor sociale sia referatelor de evaluare, a rezultatca, in majoritatea cazurilor, s-au inregistarat dezinteres fata de scoala, rezultate slabe la invatura, absente rpetate. Din cei 423 de elevi inculpati, numai 13,26
% aveau relatii normale in mediu scolar, iar 47,64% relati conflictuale cu colegi si prietenii, dificultati de comunicare si intelegere in colectivitate.Din statisticile din SUA reiese ca 14% dintre profesori au raportat ca au fost amenintati cu are de catre elevi in 19973,iar,intre 1996-1997, 10% din totalul scolilor publoce au raportat cel putin o crima violenta in incinta lor. In ceea ce priveste violenta scolara in Franta, o ancheta desfasurata intre 1994-2000, asupra unui esantion de 35000elevi, arata ca, in opinia lor, vioenta scolara a crescut, mai ales in zonele de mare exludere sociala.

......................În România, înca de la regulamentul scolar din 1758 (dar si anterior), apar reglementari pentru elevi care stipulau, printre altele, obligatiile acestora de a asculta de director si de profesori si observatia ca lor nu le este permis sa se considere absolviti de nici o pedeapsa la care profesorul este îndreptatit sa recurga, nici chiar de cea corporala. În acelasi timp, nici un elev nu avea voie sa „dauneze” colegilor sai prin aplicarea violentei sau prin „raspândirea prin cuvinte a samântei discordiei”. În mare, „elevii trebuie sa duca o viata smerita si decenta, sa nu ofenseze pe nimeni, sa dea fiecaruia ce-i apartine”. Aceste reguli s-au pastrat timp îndelungat, fiind preluate în esenta si dupa reglementarile din 1850, când apar tot mai multe amendamente propuse de elevi.

3 Response to "Violenta in Scoala"

  1. najapa says:

    blog thau e la fel k uh bitha mheu :X:X:X:X

    Amazing says:

    frumos blog imi plk mult ti-ai facut unul nou??
    cine ti la facut ade??
    este frumos sa mai postezi ceva ok ca eu mai intru si iti mai la'ss comuri :*:*:*: este cool la fel ca si tnsa mai imi lasi si uh cmm:*:*:

    Nu nu ade mi lo facut ca eu singurica :-W:>

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger