Despre hamsteri...


Exista mai multe specii de hasmteri, dar nu mai cateva sunt intalnite ca si animale de companie. Printre acestea avem: hamsterul sirian si hamsterul pitic. Hamsterul sirian are o lungime de 15-17 cm. Hamsterul pitic are o lungime de 10-12 cm. Hamsterii sirieni sunt animale solitare si trebuie sa traiasca singuri, in timp ce hamsterii pitici sunt animale sociale si pot trai in pace cu indivizi de acelasi sex sau de sex diferit.

Hamsterul sirian este nativ din Siria si este cunoscut sub mai multe nume, precum "Teddy Bear" (tipul cu parul lung) si Ursul Negru European (tipul de culoare neagra). Desi sunt specii identice, difera doar prin culoare, blana si patern. Daca vreti sa va cumparati mai multi hamsteri sirieni, cumparati si cate o cusca pentru fiecare in parte. Indiferent ce va spun ceilalti, hamsterii sirieni trebuie sa traiasca sibguri dupa varsta de opt saptamani. Hamsterul pitic alb de iarna este tot un tip popular.
Acesti hamsteri au doua tipuri de blana, una de iarna si una de vara. Blana de vara este in principal mai inchisa la culoare, cu umbre negre si maro. Blana de iarna este in principal alba. Pe masura ce ziua se miscsoreaza, hamsterul de deschide la culoare, ajung iarna sa aiba culore alba, de camuflaj in zapada.
Pe masura ce ziua se mareste, culoare blanii incepe sa se inchida si ea.
Hamsterii sunt, in general, animale foarte sanatoase.

Cu toate acestea, si ei se pot imbolnavi. La cat mai scurt timp dupa achizitionarea unui hasmter, trebuie sa consultati un medic veterinar bun.
Acesta va poate ajuta in caz de urgenta. O data ce ati observat ca hamsterul dumneavoastra nu este in apele lui, duceti-l cat mai repede la veterinar. Bolile hamsterilor progreseaza foarte repede, de aceea fiind necesara actionarea imediata.

0 Response to "Despre hamsteri..."

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger